Zondag 29 maart 2015, de laatste wedstrijdmiddag van het seizoen trekt opvallende veel fans naar het zwembad in Boxtel. Het druilerige weer buiten heeft velen op het idee gebracht onze zwemmers aan te komen aanmoedigen. Al ver voor aanvang van de wedstrijd zit de tribune dan ook vol. Zelfs de extra bankjes uit de gangen van het zwembad kunnen niet voorkomen dat er supporters moeten staan. Dat krijg je als alle fans de laatste wedstrijd nog snel even een ‘blauw voetje’ willen komen halen bij hun zwemkampioenen.

De Dokkelaers hebben hun ‘kamp’ opgeslagen onder de rode ‘Ola parasol’ in één van de hoeken van het bad. Deze middag start het programma een halfuurtje later dan normaal. De juryleden en de scheidsrechter vergaderen in alle ernst voorafgaand aan de wedstrijd. De Dokkerlaers doden ondertussen hun tijd met het delen van het meegebrachte  ‘wedstrijdsnoep’. Weddenschappen worden afgesloten welke snoepjes het meeste sportief geluk zullen brengen. Zijn het dit keer de ‘Haribo Kikkers’ of de ‘Zure Beertjes’ van de markt? Aan het eind van de middag zal de uitslag uitsluitsel bieden.

Over de wedstrijd zelf tekent onze eigen ‘zwemmende verslaggever’ aan de waterkant het volgende op:

Ondanks dat het water al helemaal blauw kleurt, zijn de meegekomen supporters van de zwemmers niet in hun nopjes. Bij de ingang van het zwembad staat een grote bak, waarin ongeveer 50 paren blauwe plastic schoentjes zitten te wachten tot dat ze onder een van de zolen mogen komen. Tijdens het inzwemmen wordt er bij de minioren nog even flink op de wisselslag getraind. Om ongeveer half drie begint de wedstrijd dan eindelijk. Alleen de estafette voor de Dokkelaers verloopt niet zo lekker. Maar bij de series waar je wel medailles voor kon winnen, konden we er toch nog aardig wat pakken. Vooral wat opviel was, dat het ongeveer dezelfde medailles  waren als die bij de vorige (thuis)wedstrijd in Stappegoor. Maar iedereen heeft de laatste wedstrijd van het seizoen goed gezwommen en natuurlijk de trainers goed ondergedompeld in het water.

De wedstrijdzwemmers van de Dokkelaers mogen terugkijken op een mooi seizoen. De ‘zomerstop’ biedt weer volop kansen de prestaties  verder te verbeteren en in het nieuwe seizoen wederom voor goud te gaan.

Klik hier voor de volledige uitslag!

2e prijs Harm Kolen 100m wisselslag
2e prijs Maud van Beijsterveldt 25m vlinderslag
3e prijs Ties Damen 100m vrije slag
1e prijs Nicolle Beekmans 50m rugslag
1e prijs Marco van de Hout 50m rugslag
3e prijs Rik Hoosemans 100m wisselslag
1e prijs Harm Kolen 25m schoolslag
3e prijs Meike Smulders 50m vrije slag
2e prijs Maud van Beijsterveldt 50m vrije slag
3e prijs Nicolle Beekmans 100m vrije slag
1e prijs Marco van de Hout 100m vrije slag
3e prijs Marrit de Kok 50m vrije slag
3e prijs Gijs Verhoeven 50m vrije slag
3e prijs Dokkelaers 8x50m vrije slag