Marit van de Wittenboer in Israël bij de Comen Cup

We vlogen dinsdag 19 juli richting Tel Aviv, en kwamen er ’s avonds om 21:00 uur aan om meteen te gaan eten en te slapen. Dan stond de volgende dag meteen de 1e trainingsdag op het programma. Dit was meteen openbarend want je lag in hetzelfde zwembad als de grote ploegen als Rusland, Spanje en Oekraïne. De volgende dag begon de wedstrijd al; we hadden één dag om te wennen aan de temperatuur, nieuwe omgeving en natuurlijk het zwembad.

Op de 1e wedstrijddag hadden we een positieve loting; onze groep zou als 9e beginnen. Hiervoor natuurlijk snel de haren in de gelatine en de make-up goed doen en nog even tijd om (mentaal) voor te bereiden. Daarna was het al zover! De 1e zwem is terug te vinden op;

https:www.youtube.com/watch?v=m9gtWooHfM4

Deze link is alleen te openen op laptops of computers, en dit is de gehele uitvoering van alle groepen, onze groep is te zien rond 2:00:00 uur. Met deze uitvoering wisten we een mooie 13e plek te behalen met 63.3 punten.

Met matige tevredenheid van onze trainster en van onze groep zijn we doorgegaan naar de volgende dag waar het duet en solo zouden zwemmen (waaraan ik zelf niet deelnam). De solo wist een goede 18e plek te veroveren en het duet ook een mooie 18e plek.

De volgende dag stond het techniek op het programma; waar iedereen individueel voor een jury 4 oefeningen moest doen, en dan worden de punten hiervan opgeteld bij de uitvoering en wordt er weer een ‘nieuwe’ indeling gemaakt. Voor de 1e keer internationaal niveau heb ik een goede wedstrijd gedraaid; met 63.5 punten. Met de techniek van de gehele groep bij onze uitvoering opgeteld bleven we 13e geplaatst. Het spande er echt om; in de finale van internationale wedstrijden mogen de 12 beste landen zwemmen in de finale, de 13e mag voorzwemmen. Eerst 14e geplaatst was Duitsland; met 0.3 achter ons. Gelukkig hebben we ze achter ons gelaten en mochten wij voorzwemmen in de finale van het WK onder 15!!

Aangezien deze finale meteen na de techniek was (die van 09:00 tot 15:30 duurde) moesten we opschieten en meteen haren in de knot doen en make-up doen. En toen moesten wij meteen na het voorstellen van de jury meteen zwemmen; waarbij we ‘revange’ hebben genomen op de 1e keer. De zwem ging stukken beter en we konden de wedstrijd met een glimlach afsluiten. De 2e zwem is te zien via onderstaande link (weer alleen te openen op laptop of computer)

https://www.youtube.com/watch?v=DNTUXmmQ7HA
Vanaf 1:04:00

De laatste dag van de wedstrijd was de dag waarop de finales van de Soli en Duetten werden gezwommen, waarbij de niet in de finale zaten. Deze dag hebben we dan ook lekker op het strand doorgebracht, al genietend van het lekkere weer! En ’s avonds stond natuurlijk de Farewell party op de agenda waarbij je allerlei spulletjes met de grote landen kon ruilen! Geweldige ervaring om mee te maken!

Team zwembad