Met twee keer goud weer helemaal bij de tijd!

Zondag 4 oktober 2015, de eerste zwemwedstrijd van het nieuwe seizoen. Dit keer geen strenge scheidsrechter vanwege een net iets te lauw badje, maar luid kakelende zwemmers met kippenvel en klappertanden. ‘Laten we meteen maar het ijs breken’, moeten de badmeesters in Asten

‘s ochtends hebben gedacht toen ze de thermostaat instelde. Gelukkig waren er wel warme douches die de blauwbekkende zwemmers na een frisse duik weer op temperatuur konden brengen.

Snel badpak

De organisatie van De Punderman hield er flink de vaart in. Het volle programma liet zelfs geen ruimte voor een pauze en mede dankzij een voortvarend wedstrijdsecretariaat was het toernooi keurig op tijd klaar.  Het was een middag van tegenstellingen. Debutant Mink maakte een spetterende indruk door er bij zijn allereerste wedstrijd als een speer vandoor te gaan. Net geen medaille, maar die spirit belooft wat voor de toekomst. Niet iedereen kwam echter tevreden uit het water. De supporters achter het glas in de kantine tekenden -onbedoeld- al liplezend enkele minder fraaie evaluerende woorden op uit Harm zijn mond. Soms zit het tegen.

Met speciale aandacht werd er door de Dokkelaers uitgekeken naar de resultaten van Merle. Een dag na haar verjaardag (nog proficiat!) kon ze haar lang gekoesterde wens – een ‘snel badpak’ – in de praktijk testen. Eerlijk is eerlijk, met twee gouden medailles kunnen we spreken van een ‘significant ‘verschil.

Bij de tijd

Wie onverwacht ook twee keer goud scoorde, was Cas (zie foto, met twee keer goud om zijn nek). Aan de vooravond van de wedstrijd had hij toevallig zijn verlanglijstje voor de naderende Sint ter sprake gebracht. Op nummer één stond een kek ‘disco horloge’. Het thuisfront had echter gegrapt:  ‘of je moet zondag twee gouden medailles zwemmen’. Nou, als je Cas heet, dan zwem je die gewoon even bij elkaar. Die jongen is met recht ‘bij de tijd’. En …’alles voor elf uur besteld is de volgende dag al in huis’…

Een mooie oogst

Het was voor de hele Dokkelaersploeg een mooi oogst ondanks het helaas hoge aantal afmeldingen voor deze middag. Naast Cas en Merle gingen ook Gianna, Maud, Ties, Sjoerd, Rick en Pleun met één of meerdere medailles naar huis. Een goede start van hopelijk weer een sportief seizoen.

1e prijs 25 m rugslag Cas Krijger
1e prijs 50 m vrije slag Cas Krijger
1e prijs 100 m wisselslag Merle Swaans
1e prijs 50 m rugslag Merle Swaans
2e prijs 100 m wisselslag Maud van Beijsterveldt
2e prijs 100 m wisselslag Ties Damen
2e prijs 50 m rugslag Ties Damen
3e prijs 50 m vrije slag Sjoerd Maillé
3e prijs 100 m schoolslag Sjoerd Maillé
3e prijs 50 m schoolslag Gianna Schoutens
3e prijs 50 m rugslag Rick Spapens
3e prijs 100 m schoolslag Pleun van Dommelen

4-10-2015