Succesvol synchroonzwemgala

2e paasdag om 17.00u stond het jaarlijks synchroonzwemgala op het programma voor alle synchroonzwemsters van jong tot oud van de Dokkelaers.

Voor de synchroonzwemsters is het gala een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Alle uitvoeringen van alle zwemsters worden aan het thuispubliek getoond. De Hispohal was goed gevuld met een enthousiast publiek. De allerjongste zwemsters genoten zichtbaar van hun optreden, uiteraard in een mooi glitterbadpak en met mooie make up op.

De afdeling synchroonzwemmen bestaat dit jaar 25 jaar. 4 personen die aan de wieg van deze afdeling stonden, namelijk Diny Netten, Jose van de Poel, Janine van Kalmthout en Carla Koeijvoets werden in de bloemetjes gezet. Een jaarlijks terugkerend onderdeel tijdens het gala is het uitreiken van de aanmoedigingsprijs. Dit is een prijs voor een persoon, die het afgelopen jaar is opgevallen binnen het synchroonzwemmen. Dit kan zijn voor haar inzet of prestatie of voor haar doorzetting vermogen. Er waren 3 genomineerden: de jarige Itske Verhagen, Karlijn Horrevorts en trainster Geertje Diepens. Karlijn werd uitgeroepen tot winnares van de aanmoedigingsprijs voor haar 200% inzet en positieve instelling, ook als het even tegenzit. Volgens het juryrapport weet ze dan altijd weer zichzelf, maar ook de hele ploeg weer te motiveren. Voordat het gala werd afgesloten door een groot slotnummer waar alle synchroonzwemsters aan deelnemen waren er nog mooie woorden voor trainster Carla Koeijvoets.

Carla is heel veel jaren actief betrokken geweest bij het synchroonzwemmen. Ze was jarenlang hoofdtrainster bij de Dokkelaers, heeft een grote staat van verdienste als internationaal jurylid en ook bij de KNZB zat ze in diverse taakgroepen. Binnen de Dokkelaers is zij ook degene geweest die de eerste zwemsters begeleid heeft naar de nationale selecties van de KNZB. Carla heeft aangegeven dat dit haar laatste seizoen is als actieve vrijwilliger bij het synchroonzwemmen. Ze kreeg een leuke herinnering aan de Dokkelaers aangeboden.