+31 6553 759 85
info@dokkelaers.nl

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen

Algemene informatie

Synchroonzwemmen is een soort ballet in het water en bestaat uit twee verschillende onderdelen: techniek en uitvoeringen. Bij de techniek train je de afzonderlijke figuren die in een uitvoering voorkomen. Deze figuren moet je goed kunnen beheersen, voordat er een uitvoering kan worden gezwommen. De techniek wordt tijdens de trainingen stapsgewijs en op verschillende niveaus aangeleerd. Elk niveau wordt afgesloten met een diploma, dat via wedstrijden wordt behaald. Er zijn 9 diploma’s en voor elk ervan moet een aantal basistechnieken en figuren worden beheerst.

Al vanaf de jongste groepen worden er uitvoeringen gezwommen. Een uitvoering is het zwemmen op muziek, waarbij verschillende aspecten van de techniek worden samengevoegd tot een geheel.

Er zijn meerdere soorten wedstrijden per jaar. Elk jaar wordt ook een synchroonzwemgala georganiseerd in Sportaccommodatie De Roodloop te Hilvarenbeek. Dit is een grote show waar alle synchroonzwemsters, jong en oud, aan moe doen en waarbij iedereen kan komen kijken.

Benodigdheden

Om te kunnen synchroonzwemmen heb je de volgende dingen nodig:

  • zwart badpak
  • witte badmuts
  • neusklem

Trainingstijden

De synchroonzwemafdeling traint op 2 verschillende dagen:

Maandag: 18.30 – 19.30

Zaterdag: 08.30 – 10.30

De pupillen trainen op zaterdag van 09.15 – 10.30

Toelatingseisen

Om lid te worden van de synchroonzwemafdeling heb je een A en B diploma nodig.

Voor een proefles of vragen en informatie kan er contact worden opgenomen met de contactpersoon van de afdeling: Claudia van Gestel

(mail: synchroonzwemmen@dokkelaers.nl)

SPONSOR Wedstrijdkleding en onderwaterspeaker