+31 6553 759 85
info@dokkelaers.nl

Waterpolo

Waterpolo

Waterpolo

Algemene informatie

Waterpolo is een combinatie van zwemmen en spelen met de bal. Het is een stoere teamsport voor jongens en meisjes . Waterpolo is een sport waarvoor conditie, techniek, spelinzicht én teamspirit heel belangrijk zijn.

Zwemmen, bewegen en nadenken, daar gaat het om. Waterpolo is er voor alle leeftijden. De allerjongsten beginnen bij de pupillen. Zij leren spelenderwijs de eerste beginselen van het spel. Daarna stroom je door naar de competitieteams.

Voor wie?

Waterpolo is voor meisjes en jongens vanaf 6 jaar met een A en B zwemdiploma. Wedstrijden worden gespeeld vanaf 6 jaar t/m 9 jaar in kleinere teams op het halve speelveld. Dit heet dan minipolo. Vanaf ongeveer 10 jaar kan je als pupil in een ‘gewoon’ waterpoloteam spelen.

Tot 14 jaar spelen jongens en meisjes samen in een team; daarna worden de teams gescheiden in jongens/heren of meisjes/dames. Zit je in een team, dan mag je mee doen aan de competitie. In de weekenden zijn er vaak wedstrijden. De wedstrijden gaan altijd door en worden nooit afgelast vanwege het weer.

Wil je graag een keer komen proefzwemmen om te kijken hoe leuk het is? Stuur dan een e-mail met jouw gegevens naar waterpolo@dokkelaers.nl. Je bent altijd welkom om twee keer mee te doen, dat kan het hele jaar door.

Trainingstijden

De waterpololeden trainen op de volgende tijden:

MinipoloWoensdag18.30 – 19.30
JeugdWoensdag18.30 – 19.30
 Vrijdag19.15 – 20.15
DamesGecombineerd met de Heren 
HerenWoensdag19.30 – 20.30
 Vrijdag19.15 – 20.15
   

Toelatingseisen

Om lid te kunnen worden van waterpolo is een goede zwemvaardigheid vereist. Vooral de borstcrawl is erg belangrijk bij waterpolo. Ook moet je het leuk vinden om in teamverband te spelen en een fanatieke instelling is ook heel belangrijk.

SPONSOR Wedstrijdkleding